Na wstępie witam wszystkich użytkowników Forum.
No to w końcu zdałoby się coś napisać o swoim gruchocie :]
Do roboty z pilnych rzeczy pozostało:
-wymiana pompy paliwa (jeździ tylko na gazie)
-klocki i tarcze hamulcowe (jak ostatnio odkręciłem koło to się przeraziłem)
-sprzęgło - oryginalne też już nie jest pierwszej świeżości ale daje radę.
-prawa przednia podłużnica (lekko skorodowana)
Faceta od którego kupiłem auto chętnie bym posadził na taborecie przed telewizorem i zmusił do oglądania "Mody na sukces" od I odcinka. Przez jakieś 2-3 lata auto nie widziało benzyny. Gościu chyba stwierdził że skoro jest gaz to można wogóle zrezygnować z wachy. Podłużnica pordzewiała od polewania przez te 2-3 lata wrzątkiem parownika, który zamarzał prawdopodobnie przez zapowietrzony układ chłodzenia. (tym też muszę się pilnie zająć) Wnętrze auta było w miarę zadbane, lecz plastiki zaraz po otwarciu drzwi krzyknęły do mnie "PLAKU!!!" Ogólnie auto sprawuje się nie najgorzej jak na swój wiek, nawet rozrząd po 200000km - jak to stwierdził mechanik - "Nie było tragedii, ale ja bałbym się z tym jeździć". To na tyle moich żalów, przenieśmy się w bliżej nieokreśloną przyszłość (wszystko zależy od łaskawości Matki Boskiej Pieniężnej), Czyli co planuję w nim zmienić:
-usztywnienie zawieszenia
-przyciemnione szyby
-ciekawa felga
-ksenony
-jak wygram w totka lub zdrapki to malowanko (zastanawiam się nad ciemnym fioletem w metaliku)
-fajny tłumik
-może, ale podkreślam MOŻE pierdoły w stylu stożek, dolot, przelot, chip, i takie tam w celu niedużego podniesienia mocy.
Na razie to wszystko, jeszcze raz pozdrawiam wszystkich. Proszę komentować jak wam się to widzi.
LPG to LPG jezdzimy za free jak juz pisałem miedzy np 318 a 318LPG wybieram to z LPG jak i kazde inne z podtlenkiem po co mam dawac 4,15 za l jak moge dać 2.05zl ?? zawsze polowa kosztów w kieszeni
Kylo nareszcie wrzuciłeś zdjecia swojej perły chodzi na gazie ale lata tak jak trzeba ( jezdzilem duuuzo tym autkiem to wiem )
_________________ Mistrzów Prostej Pozdrawia Pierwszy Zakręt !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum