Długo nie mogłem się odważyć aż wreszcie zaryzykowałem i mam upragnioną ósemkę w dodatku w wersji na rynek USA. Jest to kryzysowy model 840CI z końca 1993 roku. Po przesiadce z piątki brakuje mi w niej tylko Servotronic i elektrycznej tylnej rolety, ale radość z jazdy to rekompensuje.
Wyciąg z Vinu
Wyposażenie
Dane pojazdu
Art.
Wartość
Numer podwozia WBAEF6326RCC89031
Kod typu EF63
Typ 840I (USA)
Typoszereg E E31 ()
Seria 8
Rodzaj konstrukcji COUPE
Układ kierowniczy LL
Drzwi 2
Silnik M60/2
Pojemność skokowa 4.00
Moc 210
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor DIAMANTSCHWARZ METALLIC (181)
Tapicerka SILBERGRAU HELL LEDER (0353)
Data prod. 1993-10-18
Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S241A AIRBAG DRIVER/FRT PASSENGER Poduszka powietrzna kierowcy i pasażera
S245A STEERING COLUMN ADJUSTMENT ELEC Kolumna kierownicy elektr.
regulowana
S431A INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE Wew. lust. wst. z
automatyką przyciemn.
S488A LUMBAR SUPPORT DRIVER/FRONT PASSENGER Podparcie lędźwi kierowcy i
pasażera
S640A CAR TELEPHONE PREPARATION Instalacja pod montaż tel. uniwers.
S686A DIVERSITY-FUNCTION AERIAL Anteny Diversity
S694A PREPARATION FOR CD CHANGER Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD
S925A SHIPPING PROTECTION PACKAGE Ochronny pakiet wysyłkowy
Cudo... jeżdżący dowód na to że BMW to nie tylko wypasione zrywne limuzyny, ale także piękne, stylowe, sport coupetki.. Jak już BMW coś robi... to mucha na tym nie siada, co najwyżej rozkleja się... na szybie:P szacun i gratki
_________________ 3 litery jedna miłość - BMW
Burn
My
Wheels
Mój samochód:: BMW
Wiek: 28 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 257 Skąd: Z planety Ziemia
Wysłany: 6 Lipiec 09, 08:58
Piękne auto,to fakt .Sam marze o 8er i aż zazdroszczę.
Takie pytanie-czym się różni 840Ci od 840i ?
Poza tym- zdaje mi się że w tej kierze nie ma air bagu...
Ale życzę aby jeździła dłuuuugo i bezproblemowo,gratuluje!
Będę mógł dotknąć jak spotkam gdzieś na ulicy? gratulacje!
_________________ "Chcę być tam, gdzie tylko zechcę,
i żyć tak jak Hugh Hefner,
i pić, tak, najlepszego szampana.
Wysmażyć se grama na plaży Copa Cabana."
Masz znajomych w wydziale komunikacji czy jak załatwiłeś taką blachę? Szkoda że nie 840CI, ale to już podchodzi pod imienną tablicę,hehe. Fura piękna. Ciasno trochę po przesiadce z E34,co?
a na forum syndykatu napisali że kompletnie nie pasują do ósemki i ją postarzają
beryl napisał/a:
Ładniutka i szczerze to wolałbym z tym właśnie "Kryzysowym" silnikiem, chyba mniej pali a jazda podobna.
jazda podobna spalanie też
Tukan napisał/a:
Takie pytanie-czym się różni 840Ci od 840i ?
sam nie wiem zawsze myślałem ze 840i ma silnik M60 a 840Ci M62, po rozkodowaniu vinu wyszło mi 840i, ale mam naklejkę na której jest 840Ci wiec nie mam pojęcia
Tukan napisał/a:
Poza tym- zdaje mi się że w tej kierze nie ma air bagu...
air bag wyjechał poprzedniemu właścicielowi
Dread napisał/a:
Będę mógł dotknąć jak spotkam gdzieś na ulicy?
tylko nie poodciskaj palców i nie zaglądaj do środka bo puki co wygląda koszmarnie
E34-Patryk napisał/a:
Masz znajomych w wydziale komunikacji czy jak załatwiłeś taką blachę? Szkoda że nie 840CI, ale to już podchodzi pod imienną tablicę,hehe. Fura piękna. Ciasno trochę po przesiadce z E34,co?
są firmy zajmujące się rejestracją pojazdów za odpowiednią opłatą załatwią prawie każde numery, miało byc DW 840CI ale literki CI już przeleciały.
Wcale nie jest ciasno mi jest w sam raz. Z tyłu ktoś do 170cm też od biedy się przewiezie.
woz napisał/a:
model kryzysowy 840, ze niby jak, mniej pali? A jakie spalanie na tym cudzie, tak ot, z ciekawosci?
Tak mi się wydawało że 840 będzie paliła mniej, teraz już wiem że tylko mi się wydawało. Dolną granicą spalania jest 17 litrów a górnej nie ma.
Mój samochód:: BMW
Wiek: 28 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 257 Skąd: Z planety Ziemia
Wysłany: 7 Lipiec 09, 12:37
remotec napisał/a:
a na forum syndykatu napisali że kompletnie nie pasują do ósemki i ją postarzają
Aa tam,wyglądają świetnie,nadają furze charakteru i takiego troche gangsterskiego wyglądu.Przynajmniej moim zdaniem.
remotec napisał/a:
sam nie wiem zawsze myślałem ze 840i ma silnik M60 a 840Ci M62, po rozkodowaniu vinu wyszło mi 840i, ale mam naklejkę na której jest 840Ci wiec nie mam pojęcia
Z tego co widać po realoem to zarówno 840i jak i 840Ci w Europie były wcześniej niż w USA.
840i do końca prod miały M60
840Ci od początku do końca miały miały M62
Tak samo wygląda syt.w Stanach .
Może trzeba podjechać do serwisu BMW i to wyjaśnią...
Cóż Syndykat ma wąską specjalizacje zbytnio u nich nie mozna poszaleć z wyglądem
bo kazde auto ma byc od przysłowiowej linijki zeby kwalifikowało sie do GStajl itd itp
ale kazdy ma to co lubi
Moim zdaniem te felgi są ponad czasowe i trudno spotkac auto z takimi samymi felami
na drodze , na allegro również ciezko je znalezc
co do felg tez bym widział inne, wedlug mnie remotec'ki pasują do e32/e34,
a 8er to już porządne autko sport/coupe, osobiście podoba mi się 8er goryla z BK:
Ps. Gdybys potrzebował kilka części do niej, to są na swojcu we wrocławiu-ostatnio rozbierali 850.
tą na swojcu to już rozbierają ładnych parę lat, obecnie już nic ciekawego z niej nie zostało
Parę zdjęc ze spotkania z Arturem_M5 i oczywiście jego M5. Nie będę się rozpisywał bo wszystko widac na zdjęciach które wykonał Bartosz, za co mu serdecznie dziękuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum