Wysłany: 24 Październik 08, 20:29 BMW E30 320i by PiterOKL
Zacznijmy od tego, ze wreszcie spelnilem swoje marzenie z dziecinstwa Miało być 325i, ale nic nie umialem znalezc wiec w drodze ostatecznosci wybralem sie po 320i Ale nie żałuje jak narazie! Tym bardziej, ze to moje pierwsze prawdziwe zycie z tył napędem. Ale przejdzmy do konkretów...
MODEL: BMW E30 320i 1989r
SILNIK: 2.0 6 cylindrów
MOC: 129KM/164Nm (wersja z katalizatorem) - wg danych technicznych
MODY POD MASKA:
-wtryski z 325i,
-kolektor dolotowy z 325i
-przepustnica z 325i
-chłodnica oleju z 325i
-przepływomierz od 325i,
-wydech podwójny przez cale auto 2x50mm od 323i,
-brak katalizatorów
-zamontowana instalacja wtrysku ciekłego podtlenku gazotu
UKLAD HAMULCOWY: seria, z przodu tarcze, z tyłu bębny, model bez ABSu
KOLA: oryginalne felgi BBS 15'' z nowymi oponami 195/50 (przód) i 205/50 (tył)
NADWOZIE: wlasciwie seria bez zbednych udziwnień, usuniete znaczki BMW, na klapie znaczek 325i (hehe), przednie lampy z soczewką, przednie i tylne kierunki czarne
WNETRZE: seria + kierownica z Mtechnik1, a z wypasu ma: el szyby, el lusterka, szyberdach, komuter OBC1, alarm, centralny zamek, immobilizer - wystarczy
AUDIO: radio CD, 6 glosnikow, wzmacniacz, tuba basowa
ZMIANY PRZEPROWADZONE: Usuniete znaczki BMW, naklejone male dyskretne naklejki na szyby German Style, przednie i tylne kierunki czarne
PLANY: w sumie planow nie ma jedynie dokladka z 318is i wystarczy bo wg mnie tak powinna wygladac BMW E30
Fotki:
aparat mam zepsuty wiec narazie daje fotki ktore sprzedający mi dał
ale dla wiarygodnosci daje jedno foto zrobione telefonem (na podworku - rano)
Mój samochód:: E36 Coupe
Wysłany: 26 Październik 08, 02:58
....a po zimie zmien kolka na w calosci wypolerowane Borbety A (tania opcja) lub inne koniecznie z duzym parapetem felgi. Do tego sciagnij znaczek 325, i zrob lampy na black hella bedzie kozak !
Mój samochód:: Było: e36 318is Coupe '94 / Jest: Vectra B 1.6 16V (rodziców) :P
Wysłany: 26 Październik 08, 12:33
Ładna, Ładna, Pogratulować Zrób tylko coś z tym ciemnym kierunkiem z tyłu bo to mało estetycznie wygląda... Albo wróć do oryginału albo zrób całe czarne i...
michał 5
Mój samochód:: 525i Touring E-34 i 316i E36
Wysłany: 9 Styczeń 09, 20:54
nie ma znaczków czyli minus. fele są brzydkie. lampy z przodu zrób na prawdziwą BH. jak to poprawisz będzie kozak! obecnie wygląda na zadbaną a to ważne. klamki w kolorze bardzo lubię:) drobiazgi do zmiany i będzie super
michał 5,
nie ma znaczkow - taką już kupiłem
felgi - oryginał BBS pomalowane na czarno ze srebrnym rantem
Black Hella - w planach jest, ale problem polega na tym ze codziennie uzywam auto a jeden dzien musialbym auto odstawic na bok zeby lampy mogly sie spokojnie kleic (sylikon parenascie godzin się wiąże)
samochodzik to masz wychuchany w porównaniu do mojego… Niestety ja nie miałam wpływu na kupno, bo został sprowadzony z Deutschland i kupiła go moja mama, która nawet prawa jazdy nie ma ale to i tak najwspanialszy prezent jaki w życiu dostałam
Oj, Panowie, tak uważnie przyglądacie się zdjęciom, że nie wiem czy ośmielę się zamieścić zdjęcia swojej e30, której felgi sama czyściłam z rdzy i malowałam… Muszę jeszcze trochę w nią inwestować, żeby jakoś wyglądała
Dzis z nudow posprzatalem w aucie i porobilem rozne pierdoly. jako ze mam manie na umieszczaniu przedniej rejestracji na dole to postanowilem zrobic tak samo w swoim aktualnym wozie Tablica co prawda zasłania teraz wlot do chłodnicy oleju, ale zimą i tak nie bardzo jest potrzebne jakies mocne chlodzenie. Tablica jest obecnie 17cm nad ziemią czyli nie jest zle. W golfie mialem ją troszke nizej i tez sie jezdzilo co prawda wg przepisow musi byc conajmniej 30cm nad ziemią, ale jeszcze nigdy policja sie nie przyczepila do tablicy umieszczonej na dole wiem ze wiele osob bedzie na NIE, ale tak mi sie podoba, wiec tak sobie zrobilem przynajmniej troszke sie wyroznia
Zle nie wygląda , jak zawsze kwestia gustu , jedynie te "dziury" po mocowaniach
w zderzaku troche szpecą , poszukaj moze jakichs zaslepek , wtedy bedzie spoko
Mordulec, na zywo lepiej wyglada. auto jest brudne i na zdjeciach tez mi sie nie podoba, ale jak wychodze na dwor to ciesze sie z tej modyfikacji co do zaslepek to wiem wiem. robilem to dzis i narazie nic nie znalazlem, zeby to zaslepic wiec miejsca na sruby pomalowalem czarną farbą i sie juz tak nie rzucają w oczy.
lukasss1986, dzieki gaz musi byc bo chodze do technikum i nie pracuje. wiec kasy nie mam za duzo... ale ogolnie nie narzekam na LPG
gaz mi strzelił raz i wyleciało mi kolanko idące od kolektora w strone krokowca. odpalam auto a ono odrazu gasło. wiec otwrzylem maske, zauwazylem ze te kolanko wypadlo wiec wlozylem kolanko na swoje miejsce i jest wszystko ok. po prostu wydaje mi sie ze poprzedni wlasciciel nie zrobil na stałe tam mocowania i w czasie wybuchu wywala te kolanko ze swojego miejsca i przynajmniej nie rozwala przeplywomierza
nagralem jak chodzi moj wydech (brak katalizatora). jakosc dzwieku slaba bo nagrywane telefonem (aparat mam zepsuty)
nie mam sprawnego aparaty zeby zrobic dokladne foto wiec bylem zmuszony do wyciecia tego fragmentu ze zdjecia zrobionego telefonem. jakosc bardzo slaba, ale mimo wszystko widac ze jest tam chlodnica
ponoc nie jest to fabryczna rzecz w moim bmw, tak samo jak kompletny dolot i wtryski z 325i
ale tez jedna osoba snuje teorie że : ''w cieplejszych krajach (np. włochy, hiszpania) mogły występować chłodnice oleju.''
Obecnie jestem w trakcie wymiany amortyzatorów. narazie auto wyglada jak na foto amortyzatory to Cofap do wersji Mtechnic (skrocony skok) na grubą lagę. springi mam H&R niebieskie wiec bedzie to dobrze ze sobą wspolgrac jak auto zloze to wrzuce inne foto i wrazenia
Dodatkową rzeczą ktorą zrobilem to poprowadzilem inaczej przewód od gazu (od parownika do miksera). predzej szedl brzydko nad kolektorem (mozna to zobaczyc na poprzednich fotkach), teraz idzie ladniej z boku obrocilem koncowke miksera ktora byla skierowana w przeciwna stronie niz parownik (bylo rowniez zastosowane kolanko), ale teraz jest prosto i bez zadnych kolanek
[ Dodano: 4 Marzec 09, 20:30 ]
no wiec auto zlozone, teraz chodzi elegancko na benzynie (sklejony przeplywomierz) i super sie prowadzi bo amorki są twarde tylko niestety auto poszlo z przodu 1cm do góry
[ Dodano: 7 Marzec 09, 19:03 ]
Dzięki koledze z innego forum dostalem rozkodowany VIN mojego auta. teraz wiem jakie rzeczy byly u mnie na wyposazeniu (w dniu zakupu jej w salonie)
Wyposażenie
Dane pojazdu
Art.
Wartość
Numer podwozia WBAAA51060ED89047
Kod typu 1151
Typ 320I (EUR)
Typoszereg E E30 ()
Seria 3
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 2
Silnik M20
Pojemność skokowa 2.00
Moc 95
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor LACHSSILBER METALLIC (203)
Tapicerka ANTHRAZIT STOFF (0269)
Data prod. 1989-05-20
Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S219A SPORT LEATHER STEERING WHEEL Kierownica sportowa ze skóry 380 mm
S286A BMW LM RAD/BMW STYLING Obr. BMW, st. le. BMW Styling
S311 ELEKTRISCHER BEIFAHRERSPIEGEL
S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu
S324A FRONT-UND HECKSPOILER Spojler przedni i tylny
S331 SPORTPAKET
S339A SATIN CHROME Shadow-Line
S350A WAERMESCHUTZGLAS GRUEN, RUNDUM Szkło izolacji cieplnej zielone
S400A SLIDING SUNROOF MANUAL Dach przesuwno-uchylny obsług. ręcznie
S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S663A BMW BAVARIA C ELEKTRONIC Radio BMW Professional (C44)
S680A MANUAL AERIAL Antena radiowa ręczna
S690A CASSETTE HOLDER Uchwyt kasety
S704A M SPORT SUSPENSION M Podwozie sportowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum