Założyłem wreszcie letnie oponki i postanowiłem wrzucic kilka fot.Moja przygoda z BMW zaczęła się jeszcze w czasach dzieciństwa,gdy model e30 był nowością na naszych drogach.Od dziecka zakochany byłem w autach tej marki,wszystkie ściany w moim pokoju miałem pokryte Beemkami ,plakaty,zdjęcia,dane techniczne,wycinki z gazet (no fakt,miałem jeden plakat innej treści - Pamela Anderson na plaży ).To zamiłowanie było na początku tylko w sferze marzeń i nie sądziłem,że kiedys uda się zrealizowac...A jednak Jakieś cztery lata temu spełniłem swoje marzenie kupując pierwsze auto - BMW e30 coupe,1990 rok,pojemnośc 1.8 (niestety bez IS-a),ciemny granat,posadzona na zawieszeniu H&R.Miałem z nią sporo problemów ale gdy ją sprzedawałem łezka kręciła się w oku Rok temu zacząłem szukac innego auta,na początku miało to byc Audi A3 1.9 TDI (zależało mi na ekonomicznej jeździe).Na szczęście mój koleżka który posiada e46 320d namówił mnie na Bumę.Na początku miał byc 2.0d ale jak zobaczyłem na allegro moją - po prostu się zakochałem Sprowadzona w 2005 roku ze Szwajcarii,przez trzy lata jeździła po Londynie.Czekałem dwa miesiące zanim koleś przyjedzie do Polski.Ustawiłem się z nim na CPN-ie pod Wrocławiem.Gdy ją zobaczyłem wiedziałem,że musi byc moja Tydzień później pojechałem do LUBLINA (9 godzin w autobusie).Przegląd w serwisie BMW,kilka drobiazgów do roboty,poza tym igła.I nie wracałem do domu autobusem ... Jeżdżę nią rok i jak dotąd nie miałem poważniejszych problemów.W sierpniu 2008 zmieniłem mape silnika w Jetronik Wrocław.Z fabrycznych 184KM i jakichś 378 Nm wskoczyła na 213 KM i 467 Nm.Nie chciałem więcej bo szkoda mi auta.Spisuje się rewelacyjnie,małe spalanie przy naprawdę dobrych osiągach.Ci którzy bywają na zlotach pewnie mnie już widzieli
Rozkodowany WIN za który jeszcze raz dziękuję Kosie
Kod typu AL91
Typ 330D (EUR)
Typoszereg E E46 (4)
Seria 3
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M57
Pojemność skokowa 3.00
Moc 135
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor ORIENTBLAU METALLIC (317)
Tapicerka STOFF LASER/ANTHRAZIT (G7AT)
Data prod. 2000-10-17
Wyposażenie
Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
S226A SPORTS SUSPENSION SETTINGS Sportowe dostosowanie podwozia
S249A MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL Wielofunkcyjność dla kierownicy
S255A SPORTS LEATHER STEERING WHEEL Kierownica sportowa ze skóry z poduszką
P337A M SPORTS PACKAGE M Pakiet sportowy
S415A SUNBLIND FOR REAR WINDOW Roleta przeciwsłoneczna tylna
S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących
S465A THROUGH-LOAD SYSTEM System załadunku (worek na narty/składana kanapa)
S481A SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER Fotele sportowe
S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S521A RAIN SENSOR Czujnik deszczu
S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Automatyczna klimatyzacja
S662A RADIO BMW BUSINESS CD Radio BMW Business CD (obecnie Piooner,oryginał u Brzozy )
S715A M AERODYNAMICS PACKAGE M Technic Pakiet aerodynamiczny
S760A INDIVIDUAL HIGH-GLOSS SATIN CHROME Wysoki połysk Shadow-Line
S772A INTERIOR TRIM ALU BLACK CUBE karbonowe listwy wewnętrzne
S775A INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE Obicie podsufitki, czarny antracyt
S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe
S788A M LT/ALY WHEELS Obr. BMW, st. le. indywid.
S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa
S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi po niemiecku
S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.
Wyposażenie seryjne
S411A WINDOW LIFTS, ELECTRIC Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny
S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni
S520A FOGLIGHTS Reflektor przeciwmgłowy
S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów
S550A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy
S832A BATTERY IN LUGGAGE COMPARTMENT akumulator w bagażniku
S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki
6 poduszek powietrznych
oponki przód 225/45/17 tył 255/40/17
ksenony + ringi o tej samej barwie
tył światła diodowe LED
przyciemnione szyby
Mój samochód:: BMW e-46 330d 213 KM/467 Nm MPakiet 2000 r.
Wiek: 35 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 934 Skąd: Polkowice / Oława
Wysłany: 4 Kwiecień 09, 20:32
Spodziewałem się,że ktoś zwróci na to uwagę Zostawiłem je po e30 i został jakiś sentyment tak jak brelok do kluczy bila nr 7 którą miałem przy każdym aucie.Ale masz rację,środek cały na czarno,białe zagłówki niezbyt pasują.Chyba się ich pozbędę.Może wcisnę Brzozie
Wysłany: 27 Kwiecień 09, 06:56
Mordulec napisał/a:
Heh dymi jak ikarus , ale zapierdziela rewelacyjnie 3.0 D robi robote
Będę musiał podjechać do Jetronik i zmniejszyć ilość podawanej dawki paliwa do wtryskiwaczy powyżej 4000 obrotów.Przy normalnej jeździe nie przekraczam 3500 no ale na kresce...
Maszyna pierwsza liga, gdyby nie "sadza z komina" to rękę dałbym sobie uciąć, że minimum 3.0 w benzynie. Do tego wyposażenie M-technik... nic dodać, nic ująć.
sebastianforys, Ringami kolego zaraziłeś mnie na dobre . Następnym razem na kresce ruszasz z 2 i na ręcznym
_________________ Panie władzo, ja nie jeżdże szybko, ja nisko latam.
Wysłany: 7 Czerwiec 09, 16:08
misiek83 napisał/a:
no witam!!!dokladnie ze mna rozmawiales na Sobieskiego-:)za niedlugo dodam swoje fotki!!!pozdrawiam i mam nadzieje do szybkiego zobaczenia!!!!!
Fajnie,że do nas dołączyłeś Żałuj,że nie było was na Tuningowisku.Ale pewnie niedługo znów się coś zorganizuje więc wpadajcie.Pozdrowienia dla kobiety.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum