Mój samochód:: było e30 2.0i teraz jest e38 4.0i
Wiek: 26 Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 345 Skąd: czechowice dziedzice
Wysłany: 5 Grudzień 08, 14:01 nowy nabytek czyli e38 4.0i
Witam
Jeszcze niedawno byłem szczęsliwym posiadaczem e30 ale nadszedł czas zmiany..oczywiście na lepsze i po dosć długim zastanowieniu wybór padła na e36 ale plan nie wypalił i zostałem bez auta ale wczoraj zostałem szczęśliwym posiadaczem kolejnego bmw a mianowicie e38 z grudnia 1994r.
WIec tak blizej BMW e38 pojemność 3982 cm2,przebieg 280000 kolor bordowy.
Wyposażenie..jeszcze nie sprawdziłęm wszystkiego ale chyba jest wszystko co wychodziło w tym modelu,nie ma tylko navi i tv ale to nie problem.
Wszystko w elektryce,skóra drewno i cieszy mnie jedno bo pachnie nowościa pomimo swojego wieku!
sprzet grający orginał Bmw do tego tuba i wzmacniacz JBL 1000 ,
Obecnie stoi na kołach zimowych 16" ale na lato mam coś dużo lepszego
felga 19" opona 255x30!
To chyba tyle a wieczorem postaram się dodać więcej zdjęć
Ostatnio zmieniony przez misiosl 5 Grudzień 08, 14:12, w całości zmieniany 2 razy
No,no,nic nie robi na mnie takiego wrażenia jak MANUAL. Chyba nawet się nie spotkałem z 4litrowym motorem w E38 w manualu. Wrażenia muszą być bezcenne,a za paliwo zapłacisz MasterCard Fele też super,19 cali,heh. Widziałem taką E38 na 22calowych,opony prawie nie było,taka niska. Gratulacje,niech się dobrze spisuje!
Wysłany: 8 Grudzień 08, 11:26
I jest bardzo zadbana działą wszystko co jest na wyposażeniu zero jakiegoś trzeszczenia czy innych dziwnych odgłosów:) no i manual.. mało spotykany w tym silniku ale coż sama radośc z jazdy
[ Dodano: 9 Grudzień 08, 11:45 ]
no i klika zdjęć po posprzataniu auta teraz czeka mnie jeszcze wymiana oleju i można jeździć spokojnie.
Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is - było; jest M52B25 ;)
Wiek: 25 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 369 Skąd: Wałbrzych i Wrocław
Wysłany: 16 Grudzień 08, 23:39
Furka zajefajna, no i brawa za felgi i za rozmiar opon, nie wiele osób decyduje się na cos takiego - choć ja uważam to za bardzo słuszna decyzje, nic tak nie dodaje uroku na dobra felga. W lato będzie super wyglądać, możesz się pokusić też o wymianę tylnych światełek na te po lifcie, jeszcze ładniej auto będzie wyglądać.
Wysłany: 1 Luty 09, 15:20
a oto rzecz na którą dość dłuczo czekałe...lista wyposażenia według numeru vin.Wielkie dzięki dla AdamaBMW z 7er.pl za zdekodowanie!
Type 740I (EUR)
Dev. series E38 ()
Line 7
Body type LIM
Steering LL
Door count 4
Engine M60/2
Cubical capacity 4.00
Power 210
Transmision HECK
Gearbox MECH
Colour BROKATROT METALLIC (259)
Upholstery STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)
Prod. date 1994-10-28
Order options
No. Description
214 AUTOMATIC STABILITY CONTROL+TRACTION
(asc)
292 LT/ALY WHEELSL/CROSS-SPOKE STYLING
(koła)
320 MODEL DESIGNATION, DELETION
(brak napisu modelu)
401 SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC
(dach przesuno- uchylny)
428 WARNING TRIANGLE
(trójkąt ostrzegawczy i apteczka)
438 WOOD TRIM
441 SMOKERS PACKAGE
(pakiet dla palących|)
456 COMFORT SEATS, ELECTRIC. ADJUSTABLE
(fotel komfort z pamięcią)
464 SKIBAG
jak nazwa wskazuje
494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER
(podgrzewanie fotela kierowcy/pasażera)
500 HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING
(spryskiwacze reflektorów, intensywne czyszczenie)
510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM
( prawdopodobnie elektrycznie sterowane poziomowanie świateł)
629 CAR TELEPHONE (GSM) W CARD READER FRONT
(tel sam. z czytnikiem kart z przodu)
676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM
(system głośników HiFi
690 CASSETTE HOLDER
(uchwyt kasety)
801 GERMANY VERSION
( wersja krajowa Niemcy/Austria)
915 BODY SKIN CONSERVATION, DELETION
(prawdopodobnie konserwacja nadwozia)
A oprócz tych rzeczy wszystko to co jest w standardzie czyli, klimatyzacja,skóra ,welur na podłodze,pełna elektryka + grzane spryskiwacze i lusterka,multifunkcyjna kierownica a jużw nieługim czasie zawitajątakże ksenony a wtedy wstawie njakies fotki.
_________________ Siódemka jest jak kobieta, potrafi być jędzą :-)
Wysłany: 2 Luty 09, 11:57
Czyli legalne ksenony i takie jak mają montowane współcześnie auta. Może pokuś się przy okazji i małe odnowienie lamp, typu wyczyszczenie kloszy, czy polerka szkieł, podobno lepiej świecą lampy po takich kosmetycznych zabiegach i na pewno ładnie wyglądają. A jaką temp zakupisz, bo te aktualne samochody mają 6000K. Fajnie, gdybyś do tyłu zakupił OEM światła z białymi kierunkami - te po lifcie.
Wysłany: 2 Luty 09, 15:15
juz szukałem lamp na tył i pewnie założe jakieś nowe co do ksenonów to mysłaem własnie o 6000K bo jest to najładniejsza barwa według mnie,tak jak pisałeś klosze trzeba by spolerowac ale nie wiem czy poprostu nie kupie nowych mam tylko jeden problem co do montażu ksenonów a mianowicie komputer w aucie:) ostatnio wymieniłem zarówki w5w w postojówkach na diody led efekt jest naprawde bardzo ładny ale ciagle mam komunikat o niesprawnych lampach:( bo auto sprawdza każdy obwód przy rozruchu i tak zarówka pobiera 0,4A 5W a dioda 0.02A i 0.5W czyli dla komputera jest to przerwa w obwodzie a ksenony mają moc 35W i boje sie ze bedzie ten sam problem bo zwykła h1 ma 55W.
Wysłany: 2 Luty 09, 18:10
Nowe - jakie masz na myśli?? Co do kloszy to dobry pomysł, żeby kupić nowe, ale jeszcze to szkło, które jest za kloszem, za którym jest soczewka, można wyczyścić lub spolerować, a czym chciałeś spolerować klosze (kupujesz nowe, ale może miałeś jakąś paste na myśli).
Wysłany: 2 Luty 09, 20:23
na 7er.pl szukałem i pytałem...powiedziano mi ze mozna wyłączyć kontrole obodów swiateł w komputerze mozna to ponoć zrobić w serwisie bmw alo jak masz kogoś kto dobrze sie zna na diagnozie komputera to też pewnei Ci wyłaczy
[ Dodano: 2 Luty 09, 20:26 ]
myslałem o nowych kloszach a nie całych lampach te nowe sa...kosmiczne i według mnie nie pasują wole mieć orginalne a zmienic tylko klosze jak oczywisćie dostane.mam paste jutro naqpisze jak sie nazywa le używam jej w pracy do polerowania rys na pleksie! wiec do szkła też powinna byc dobra:)
Wysłany: 2 Luty 09, 20:34
[quote=[ Dodano: 2 Luty 09, 20:26 ]
myślałem o nowych kloszach a nie całych lampach te nowe są...kosmiczne i według mnie nie pasują wole mieć oryginalne a zmienić tylko klosze jak oczywiście dostane.mam pastę jutro napisze jak się nazywa le używam jej w pracy do polerowania rys na pleksie! wiec do szkła też powinna być dobra:)[/quote]
To tyczy się tylnych lamp?? Chcesz wymienić tylko klosze?? Jakie lampy są kosmiczne, trochę się pogubiłem.
Wysłany: 2 Luty 09, 21:07
Czyli jesteśmy tego samego zdania, ale pytałem czy masz już coś na oku, co chcesz założyć na tył?? Myślę, że oryginalne lampy po lifcie z białymi kierunkami były by dobre.
poszukaj może oryginalnych z białym kierunkiem ja szukałem szukałem aż znalazłem i jestem bardzo zadowolony naprawdę jakość jest dużo wyższa niż zamienników i nie trzeba kombinować z wtyczką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum