Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Pyton ----> Moja kolejna bmka 330 CI COUPE 231km 2002r
Autor Wiadomość
Pyton 

Mój samochód:: BMW 330CI Coupe
Wysłany: 15 Sierpień 08, 18:54   Pyton ----> Moja kolejna bmka 330 CI COUPE 231km 2002r

Witam, chciałem sie pochwalic moja nową bmka - konstruktywna krytyka jak i mądre rady mile widziane. Autko jak kupowalem bylo na zwyklych lampach w wersji chrom i normalny zderzak, ostatnio zmienilem lampy na xenonowe, wraz ze zderzakiem z M-pakietu. Czekam jeszcze az przyjda halogeny i tunele do powietrza na tarcze (bo niestety sa inne niz przy zwyklym zderzaku).
Krotki opis auta:
BMW 330 CI Coupe 2002r; kolor śliwka-metalik, przebieg 55tys,
pełna skora koloru czarnego, fotele kubelkowe, kierownica wielofunkcyjna, klima, tempomat, oryginalne felgi bmw 17, opony 225/45 Michelina, 4x elektryczne szyby, tylne lampy diodowe, fotel kierowcy elektryczny z pamiecia, radio cd wersja biznesowa.

Co do wad auta ktore w nim widze to drewniane dodatki - nie moj typ, do takiego auta nie pasuja moim zdaniem no chyba ze dla dziadka, chcialem je zmienic ale oryginalnie je kupujac wychodzi zbyt droga impreza, wiec narazie zostaja. Na przyszly letni sezon planuje zmienic felgi na jakies nowe 18 calowe, a te obecne beda sluzyc mi za zimowe. Zrobilbym to teraz ale po wlozeniu kasy w przod auta fundusze stopnialy a jeszcze zimowki musze kupic ;) Zderzaka tylnego celowo nie zmienialem na M-pakietowy gdzyz po prostu ten mi sie jakos bardziej podoba - ot co ;)
Z tylu na szybie w lewym gornym rogu jest slad po antence - chcialem to zdjac ale wyglada na to ze jakis idiota przewiercil szybe na wylot wiec bede chyba z tym jezdzil ;(
Zapodaje kilka fotek:

Ostatnio zmieniony przez Pyton 15 Sierpień 08, 18:57, w całości zmieniany 2 razy  

Tomski 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: Audi A6 1.8T
Wysłany: 15 Sierpień 08, 20:00   

Ladnie sie prezentuje w tym kolorze.Gratulacje.
A co do drewna to mozesz tanszym kosztem pomalowac je.Ja tak zrobilem u siebie.

LUCKY_27 

Mój samochód:: E 36 318is
Wysłany: 15 Sierpień 08, 21:47   

Zajeb**** nic dodac nic ujac <bmw_1>

sulek 

Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is - było; jest M52B25 ;)
Wysłany: 16 Sierpień 08, 01:58   

Egzemplarz pierwsza klasa, silnikiem tym możesz porządzić. Fakt felgi przydałyby sie cal większe, ale pamiętaj o niemieckim stylu nisko i szeroko, także musi być parapet na nowych 18. Co do drewna to masz rację. Nie próbowałeś dostać kompletu używanego do tego auta ale takie srebrnego, chromowanego - używanego? Co do lamp to fajnie, że w tyłu diody. Przednie lampy wydaje mi się, że lepiej wymienić na używane oryginalne ksenonowe. Możesz pokusić się przy okazji o montaż ringów CCFL. Silnik pierwsza klasa.
http://www.forum.maxbimme...t8495.htm#67822
Ostatnio zmieniony przez sulek 16 Sierpień 08, 01:59, w całości zmieniany 1 raz  

woz 
Klubowicz
sweet sound of V8

Mój samochód:: e34 530 Touring
Wysłany: 16 Sierpień 08, 10:36   

ladna. A nie myslales nad ringami w postojowych? Ja tez mam ksenony u siebie i strasznie mnie draznilo, ze ksenony ladnie dawaly pod niebieski kolor, a postojowe byly zolte. No i nie mam juz postojowych.. :)

Pyton 

Wysłany: 16 Sierpień 08, 11:00   

Sulek - Niestety obnizenie nie bedzie wchodzilo w gre, bo tam gdzie czasowo mieszkam wjazd do garazu mam przecinajacy chodnik i przy nizszym zawieszeniu bede haczyl podwoziem (wiem po dosw. z e-36 ktora byla odrobine nizej, a do tego jest pare cm krotsza od e-46); jesli znajde gdziez uzywki drewna w ladnym stanie z pewnoscia kupie;
Co do lamp, to te na zdjeciach sa wlasnie niedawno zakupione przeze mnie nowki Helli xenony, zarowki 8000k - zarniki sie jeszcze nie zdazyly dopalic wiec barwa bedzie ciut inna, a i fotki nie w pelni daja obraz rzeczywistosci.
W przyszlosci mzoe tez zaloze ringi CCFL - podobaja mi sie.

sulek 

Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is - było; jest M52B25 ;)
Wysłany: 16 Sierpień 08, 23:17   

To fajnie, że oryginalne lampy masz ksenony, co do żarników to sie nie znam jaka ma być barwa, ma ktoś gdzieś jakieś info czym one się różnią i jakie powinny być, bo w przyszłości też myślałem nad założeniem do siebie ksenonów. Ten silnik bardzo mi się podoba. :) Co do zawiasu, to też nie jestem zwolennikiem ekstremalnie niskich aut, standardowe obniżenie chyba jest 40mm/40mm w zupełności wystarczy, oczywiście całe zawieszenie a nie jakieś pseduo - sam sprężyny, żeby dawało to jakiś efekt w postaci lepszego prowadzenia. Co do felg to mam nadzieje, że najmniejsze jakie założysz to 8x18 i pochwalisz się nowymi kółkami na forum. :)
http://www.forum.maxbimme...t8495.htm#67822
Ostatnio zmieniony przez sulek 18 Sierpień 08, 01:25, w całości zmieniany 1 raz  

mat 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: m50tub25 e34touring
Wysłany: 21 Sierpień 08, 17:50   

pogratulować, podoba mi się kolorek silnik i przebieg.. sam bym taką chciał ale to masa kasy..

zenon 

Mój samochód:: e36 316
Wysłany: 21 Sierpień 08, 17:56   

gratuluje autko piękne nic tylko o nie dbać uklon_bmw uklon_bmw

Tommy 

Mój samochód:: E46
Wysłany: 22 Sierpień 08, 18:51   

Po pierwsze jak już zmieniłeś przedni bumper to zrób to samo z tylnym bo teraz wygląda na to, że miałeś stłuczkę i nie stać Cię było na dobranie odpowiedniego elementu (czyt. WIOCHA).
Po drugie listwy drewniane w środku to faktycznie lekki przypał w sportowej furce ale można się przyzwyczaić.
Jeśli już to zmieniaj tylko na oryginalne - żadnego malowania itd. to nie jest auto za 5ooo zł w którym mozna sobie pomalować to i owo.
Można znaleźć zestaw listew na niemieckim ebayu już od 150 EUR w stanie idealnym.

Po trzecie śliczne auto - nie tuninguj go a będzie naprawdę zwracać na siebie uwagę (od tej dobrej strony).

Tomski 
Przyjaciel Klubu

Wysłany: 23 Sierpień 08, 09:57   

Tommy napisał/a:
Po drugie listwy drewniane w środku to faktycznie lekki przypał w sportowej furce ale można się przyzwyczaić.
Jeśli już to zmieniaj tylko na oryginalne - żadnego malowania itd. to nie jest auto za 5ooo zł w którym mozna sobie pomalować to i owo.

Dzieki Tommy.Czyli u mnie czyt.WIOCHA?
Nie rozumiem dlaczego nie mozna pomalowac to i owo jak ktos ma ochote i jest to zrobione dobrze i wyglada dobrze? :? Szukalem do mnie orginalow byly drogie jak szlag,a na ebay'u natknalem sie na takie same malowane 2 razy drozsze niz orginaly,wiec chyba postapilbym byl glupio kupujac je.A teraz mam takie same za 10 razy mniejsza kase i moge powiedziec ze zrobilem to sam.

Tommy 

Mój samochód:: E46
Wysłany: 23 Sierpień 08, 10:53   

Tomski napisał/a:
Tommy napisał/a:

Dzieki Tommy.Czyli u mnie czyt.WIOCHA?
Nie rozumiem dlaczego nie mozna pomalowac to i owo jak ktos ma ochote i jest to zrobione dobrze i wyglada dobrze? :? Szukalem do mnie orginalow byly drogie jak szlag,a na ebay'u natknalem sie na takie same malowane 2 razy drozsze niz orginaly,wiec chyba postapilbym byl glupio kupujac je.A teraz mam takie same za 10 razy mniejsza kase i moge powiedziec ze zrobilem to sam.

Tzn. co pomalowałeś?

Tomski 
Przyjaciel Klubu

Wysłany: 23 Sierpień 08, 18:19   

Aye :wink:

Pyton 

Wysłany: 25 Sierpień 08, 12:09   

Co do felg, na pewno postaram sie wrzucic jakies fajne tylko nie wiem jeszcze jakie ;)
Co do tylnego zderzaka - nie wiem czy to wyglada na wioche, troszke mam inne zdanie na ten temat; w tym zderzaku z m-pakietu nie podoba mi sie jego dol - rzecz oczywiscie gustu, takze nie wiem czy bede zmienial.
Pozdrawiam

Antonio_Montana 

Mój samochód:: bmw E36 coupe
Wysłany: 5 Październik 09, 23:25   

zajebista kolor niespotykany najlepszy silnik i ladne zadbane wnetrze tez na taka poluje i moze niedlogo bedzie jak cos sie znajdzie :D

Odpowiedz do tematu