Pyton
Mój samochód:: BMW 330CI Coupe
Wiek: 26 Dołączył: 21 Kwi 2007 Posty: 38 Skąd: Toruń/Lipno
Wysłany: 15 Sierpień 08, 18:54 Pyton ----> Moja kolejna bmka 330 CI COUPE 231km 2002r
Witam, chciałem sie pochwalic moja nową bmka - konstruktywna krytyka jak i mądre rady mile widziane. Autko jak kupowalem bylo na zwyklych lampach w wersji chrom i normalny zderzak, ostatnio zmienilem lampy na xenonowe, wraz ze zderzakiem z M-pakietu. Czekam jeszcze az przyjda halogeny i tunele do powietrza na tarcze (bo niestety sa inne niz przy zwyklym zderzaku).
Krotki opis auta:
BMW 330 CI Coupe 2002r; kolor śliwka-metalik, przebieg 55tys,
pełna skora koloru czarnego, fotele kubelkowe, kierownica wielofunkcyjna, klima, tempomat, oryginalne felgi bmw 17, opony 225/45 Michelina, 4x elektryczne szyby, tylne lampy diodowe, fotel kierowcy elektryczny z pamiecia, radio cd wersja biznesowa.
Co do wad auta ktore w nim widze to drewniane dodatki - nie moj typ, do takiego auta nie pasuja moim zdaniem no chyba ze dla dziadka, chcialem je zmienic ale oryginalnie je kupujac wychodzi zbyt droga impreza, wiec narazie zostaja. Na przyszly letni sezon planuje zmienic felgi na jakies nowe 18 calowe, a te obecne beda sluzyc mi za zimowe. Zrobilbym to teraz ale po wlozeniu kasy w przod auta fundusze stopnialy a jeszcze zimowki musze kupic Zderzaka tylnego celowo nie zmienialem na M-pakietowy gdzyz po prostu ten mi sie jakos bardziej podoba - ot co
Z tylu na szybie w lewym gornym rogu jest slad po antence - chcialem to zdjac ale wyglada na to ze jakis idiota przewiercil szybe na wylot wiec bede chyba z tym jezdzil ;(
Zapodaje kilka fotek:
Ostatnio zmieniony przez Pyton 15 Sierpień 08, 18:57, w całości zmieniany 2 razy
Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is - było; jest M52B25 ;)
Wiek: 25 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 369 Skąd: Wałbrzych i Wrocław
Wysłany: 16 Sierpień 08, 01:58
Egzemplarz pierwsza klasa, silnikiem tym możesz porządzić. Fakt felgi przydałyby sie cal większe, ale pamiętaj o niemieckim stylu nisko i szeroko, także musi być parapet na nowych 18. Co do drewna to masz rację. Nie próbowałeś dostać kompletu używanego do tego auta ale takie srebrnego, chromowanego - używanego? Co do lamp to fajnie, że w tyłu diody. Przednie lampy wydaje mi się, że lepiej wymienić na używane oryginalne ksenonowe. Możesz pokusić się przy okazji o montaż ringów CCFL. Silnik pierwsza klasa.
ladna. A nie myslales nad ringami w postojowych? Ja tez mam ksenony u siebie i strasznie mnie draznilo, ze ksenony ladnie dawaly pod niebieski kolor, a postojowe byly zolte. No i nie mam juz postojowych..
Pyton
Wysłany: 16 Sierpień 08, 11:00
Sulek - Niestety obnizenie nie bedzie wchodzilo w gre, bo tam gdzie czasowo mieszkam wjazd do garazu mam przecinajacy chodnik i przy nizszym zawieszeniu bede haczyl podwoziem (wiem po dosw. z e-36 ktora byla odrobine nizej, a do tego jest pare cm krotsza od e-46); jesli znajde gdziez uzywki drewna w ladnym stanie z pewnoscia kupie;
Co do lamp, to te na zdjeciach sa wlasnie niedawno zakupione przeze mnie nowki Helli xenony, zarowki 8000k - zarniki sie jeszcze nie zdazyly dopalic wiec barwa bedzie ciut inna, a i fotki nie w pelni daja obraz rzeczywistosci.
W przyszlosci mzoe tez zaloze ringi CCFL - podobaja mi sie.
Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is - było; jest M52B25 ;)
Wiek: 25 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 369 Skąd: Wałbrzych i Wrocław
Wysłany: 16 Sierpień 08, 23:17
To fajnie, że oryginalne lampy masz ksenony, co do żarników to sie nie znam jaka ma być barwa, ma ktoś gdzieś jakieś info czym one się różnią i jakie powinny być, bo w przyszłości też myślałem nad założeniem do siebie ksenonów. Ten silnik bardzo mi się podoba. Co do zawiasu, to też nie jestem zwolennikiem ekstremalnie niskich aut, standardowe obniżenie chyba jest 40mm/40mm w zupełności wystarczy, oczywiście całe zawieszenie a nie jakieś pseduo - sam sprężyny, żeby dawało to jakiś efekt w postaci lepszego prowadzenia. Co do felg to mam nadzieje, że najmniejsze jakie założysz to 8x18 i pochwalisz się nowymi kółkami na forum.
Po pierwsze jak już zmieniłeś przedni bumper to zrób to samo z tylnym bo teraz wygląda na to, że miałeś stłuczkę i nie stać Cię było na dobranie odpowiedniego elementu (czyt. WIOCHA).
Po drugie listwy drewniane w środku to faktycznie lekki przypał w sportowej furce ale można się przyzwyczaić.
Jeśli już to zmieniaj tylko na oryginalne - żadnego malowania itd. to nie jest auto za 5ooo zł w którym mozna sobie pomalować to i owo.
Można znaleźć zestaw listew na niemieckim ebayu już od 150 EUR w stanie idealnym.
Po trzecie śliczne auto - nie tuninguj go a będzie naprawdę zwracać na siebie uwagę (od tej dobrej strony).
Po drugie listwy drewniane w środku to faktycznie lekki przypał w sportowej furce ale można się przyzwyczaić.
Jeśli już to zmieniaj tylko na oryginalne - żadnego malowania itd. to nie jest auto za 5ooo zł w którym mozna sobie pomalować to i owo.
Dzieki Tommy.Czyli u mnie czyt.WIOCHA?
Nie rozumiem dlaczego nie mozna pomalowac to i owo jak ktos ma ochote i jest to zrobione dobrze i wyglada dobrze? Szukalem do mnie orginalow byly drogie jak szlag,a na ebay'u natknalem sie na takie same malowane 2 razy drozsze niz orginaly,wiec chyba postapilbym byl glupio kupujac je.A teraz mam takie same za 10 razy mniejsza kase i moge powiedziec ze zrobilem to sam.
Dzieki Tommy.Czyli u mnie czyt.WIOCHA?
Nie rozumiem dlaczego nie mozna pomalowac to i owo jak ktos ma ochote i jest to zrobione dobrze i wyglada dobrze? Szukalem do mnie orginalow byly drogie jak szlag,a na ebay'u natknalem sie na takie same malowane 2 razy drozsze niz orginaly,wiec chyba postapilbym byl glupio kupujac je.A teraz mam takie same za 10 razy mniejsza kase i moge powiedziec ze zrobilem to sam.
Pyton
Wysłany: 25 Sierpień 08, 12:09
Co do felg, na pewno postaram sie wrzucic jakies fajne tylko nie wiem jeszcze jakie
Co do tylnego zderzaka - nie wiem czy to wyglada na wioche, troszke mam inne zdanie na ten temat; w tym zderzaku z m-pakietu nie podoba mi sie jego dol - rzecz oczywiscie gustu, takze nie wiem czy bede zmienial.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum