Wysłany: 28 Grudzień 09, 12:42 dodatki do paliwa w TDS'ie?
Witam.
Slyszalem ostatnio, ze w dieselkach (szczegolnie w tds'ie, gdzie powinno sie naprawde dbac o pompe paliwa) dobrze jest do pelnego baku paliwa dolewac jakies dodatki w postaci specjalnego oleju (lub cos podobnego) aby upewnic smarowanie pompy podczas pracy. Czy ktos o czyms takim slyszal i moze wie o jakie dodatki chodzi?
Nem
Mój samochód:: e36 325i Sedan
Wysłany: 28 Grudzień 09, 13:42
ja slyszalem o tego typu specyfikach ale ich celem jest wytracenie wody z paliwa i niby jakies uszlachetniajace paliwo ile wtym prawdy i czy to dziala niewiem
_________________ Nie sztuka zabić muchę na przedniej szybie, sztuka jest zabić muchę na bocznej szybie !!
Gdyby Bog wolal naped na przod chodzilibysmy na rekach.
Ja tam do swojego nic nie dolewam, przejeździłem już nim 50 000 i nie widze żeby czegoś potrzebował. Wiadomo zimą przy dużych mrozach dolewam tylko te środki/uszlachetniacze (czy jak to tam zwać) żeby paliwo się nie ścięło, ale to tylko jak jest poniżej minus 10 silnik pracuje jak pszczółka
_________________ Kominki z płaszczem wodnym: salon sprzedaży, montaż, serwis, akcesoria, instalacje C.O.
Kontakt: komtech.tychy@gmail.com lub tel. 032 327 09 47 lub 505 345 621
Zapraszam na stronę internetową: www.komtech.tychy.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum