Mój samochód:: będzie na wiosnę :)
Wysłany: 16 Grudzień 09, 17:50 e36 coupe 325i
Panie i Panowie potrzebuje wszelkiego rodzaju informacji na temat modelu zawartego w temacie.
Każda opinia jest dla mnie ważna.
Jeżeli ktoś posiada ten model to proszę o wymienienie wszelkiego rodzaju usterek, problemów i innych bolączek.
Nie pogardzę też informacjami o kosztach eksploatacji
Generalnie będę szukał autka z klimą(tudzież climatronic), skórzaną tapicerką i w miarę możliwości "wypasioną" elektryką.
Rocznik- w zależności od dostępnych funduszy, raczej wersja po lifcie.
Zastanawiałem się także nad silnikiem 1.8IS, ale stwierdziłem że puki żony i dzieci nie posiadam to trzeba korzystać z życia
Domyślam się że ktoś doczepi się treści tematu bo pewnie był już poruszany na forum, ale na wertowanie i szukanie to dnia i nocy by mi nie starczyło
_________________ nikt się niczego po mnie nie spodziewa, to upraszcza życie-Dr House
Ostatnio zmieniony przez Da_Vidoo 16 Grudzień 09, 17:52, w całości zmieniany 1 raz
Nem
Mój samochód:: e36 325i Sedan
Wysłany: 16 Grudzień 09, 18:31
Szukalem rowniez takiego egzemplarzai szczerze ci powiem, ze jest to nielada wyczyn. Oczywiscie o ile dysponujesz srodkami na takie auto to zapewne kupisz w dobrym stanie. Ja osobiscie sie poddalem zrezygnowalem z coupe i zakupilem sedana z silnikiem m50b25. To roniez bylo ciekawe wyzwanie ogladalem sporo sedanow i zawsze byly jakies problemy. Poki co z egzemplarza ktory zakupilem jestem zadowolony silnik moze nienalezy do najoszczedniejszych ale taki ma byc (na baku zrobilem po wroclawiu niecale 400km ale byly to rozne jazdy na krotkich odcinkach gdzie podroz trwala do 10min, 3h w korku, a jak sie rozloznialo to ogien) ma dawac frajde z jazdy a wrazenia w mojej opini sa bardzo odczuwakne
_________________ Nie sztuka zabić muchę na przedniej szybie, sztuka jest zabić muchę na bocznej szybie !!
Gdyby Bog wolal naped na przod chodzilibysmy na rekach.
a moze by sie tak przejechac do niemiec? tam moze znajdziesz w dobrym stanie... bo 2.5 w dobrym stanie to raczej ciezko kazdy kto dostaje taki sprzet wyciska z niego ile sie da i ma raczej troche piezniazkow na paliwo wiec przebiegi nie sa male.... Ale zawsze lepszy duzy przebieg w D niz PL...
ja sobie sprowadziłem e34 525 z niemcowni zrobione jakieś 3tys km wymieniłem termostat i wczoraj chłodnicę. Zawieszenie igiełka i silniczek wszystko si. Polecam motor
a moze by sie tak przejechac do niemiec? tam moze znajdziesz w dobrym stanie
Z tym, ze tam auto w dobrym stanie kosztuje duzo wiecej niz u nas, a poza tym, gdy niemiec nosi sie z zamiarem sprzedazy auta to przestaje o nie dbac 2-3 lata wczesniej,a juz napewno dlugo nie jest zmieniany olej. Dlatego jezeli chcesz tanio kupic dobre auto (w rzeszy) to poszukaj czegos lekko uszkodzonego, bo wtedy auto jest sprzedawane niespodziewanie, bo tam naprawy sa drogie.
Nooo...ja A tak na serio to szkoda, ze nie robilem zdjec tych "chlewikow" ktore przywozilem, zanim je doprowadzilem do jakiegos porzadku, bo wkleilbym zdjecia:) Dlugo niewymieniany olej to u niemcow standard przed sprzedaza auta. Np kupilem kiedys Mazde 626 i dolalem...2,5 litra oleju! a caly uklad to 3,7 l. Sorki, ze tak nie na temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum