Mój samochód:: BMW e-46 330d 213 KM/467 Nm MPakiet 2000 r.
Wiek: 35 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 934 Skąd: Polkowice / Oława
Wysłany: 20 Grudzień 09, 12:25 Gasnący ksenon - problem
Czym może byc spowodowane gasnięcie ksenonu? Po włączeniu świateł albo wogóle nie odpali albo przez jakiś czas jest OK, następnie jeden z ksenonów gaśnie. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu świateł jest OK. Co może byc przyczyną? Żarniki są nówki sztuki w oryginale. Druga sprawa - lampa prawa świeci mocniej niż lewa. Nawet zamiana żarników miejscami nie przynosi efektu, lewa świeci słabiej...
Ja miałem takie akcje w zeszłym roku w zimie , mysle ze mozliwą przyczyną mogą byc
przymrozki , nie potrafie tego wytłumaczyc ale działo sie tak dokładnie jak piszesz , zapalał
sie jeden a po wyłaczeniu / właczeniu swiateł swieciły juz normalnie Natomiast
praktycznie przez cały rok nie miałem takiej sytuacji , wiec mysle ze jakis wpływ na
swiecenie lub nie ksenonów mogą miec własnie niskie temperatury
kolega miał taki problem, wymienił żarnik-dalej to samo, wymienił przetwornicę- dalej to samo, w końcu jakiś magik elektryk stwierdził słabą masę w wiąsce, naciął koszulkę przewodu masowego tuż przy reflektorze dolutował kabelek następnie przykręcił go bezpośrednio do karoseri i problem znikł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum