Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
nadmuch e 46 klimatronic
Autor Wiadomość
Listwa7 

Mój samochód:: bmw 330d
Wysłany: 22 Grudzień 09, 18:27   nadmuch e 46 klimatronic

Mam bardzo dziwny objaw słabo dmucha mi na nogi lub szyby . Najciekawsze jest to ,iż po zdjęciu klemy i jej założeniu jest zmiana albo nie dmucha na nogi albo szybę a czasami na środek. Za każdym zdjęciem klemy i założeniem mam inne ustawienia nadmuchu i zawsze jedną z opcji dmucha bardzo słabo lub wcale(wariactwo) -jeż nowy,może ktoś to przerabiał pomocy .pozdrawiam i życzę Zdrowych Pogodnych Świąt oraz zadowolenia z naszych wspaniałych BMW

5oul 
Klubowicz

Mój samochód:: E46 325Xi 2000r
Wysłany: 23 Grudzień 09, 10:54   

W sumie to może być kilka powodów. Jeśli masz klimatronik to raczej jeż nie ma z tym nic wspólnego. Powodem może być źle odpowietrzona nagrzewnica lub elektrozawory (czy jak to sie nazywa), które kierują strumień powietrza w odpowiednim kierunku. Czy taki sam objaw masz, gdy kilmatronik jest ustawiony na AUTO? A co jak "wskażesz" na które nawiewy ma byś skierowany strumień?

Listwa7 

Mój samochód:: bmw 330d
Wysłany: 23 Grudzień 09, 18:15   nadmuch

jak wskaże gdzie ma dmuchac to zawsze gdzieś jest żle , ( nie tam gdzie ma dmuchać ) na auto także najcześciej pomija jeden nadmuch - najdziwniejsze w tym jest to ,że jak zdejmę klemę i założę choćby na sekundę od razu są już inne ustawienia nadmuchu-czyli gdzieś indziej nie dmucha lub zamienia się gora z dołem i na odwrót .czyste wariactwo?!
pozdrawiam

5oul 
Klubowicz

Mój samochód:: E46 325Xi 2000r
Wysłany: 27 Grudzień 09, 20:53   

Rzeczywiście, dziwna sprawa. To może wyniukać z dwóch rzeczy. Albo elektrozawory sterujące nawiewem, albo sam sterownik. Jeśli masz możliwość podstaw sterownik i zobacz co się dzieje. To nie jest skomplikowane i najłatwie to sprawdzić więc zacząłbym od tego.

Odpowiedz do tematu