Wpisujcie, Waszym zdaniem dobre, sprawdzone i tanie ( dobre nie może być tanie ,wiem ) warsztaty samochodowe - mechanicy, elektrycy, tłumikarze, gazownicy, tuningowcy itd.
Najlepiej żeby naprawiali i znali sie na samochodach marki BMW - i nie tylko oczywiście - i to tych starszych modeli.
wiadomo że nie ma ludzi, którzy znają się na wszystkim, potrzebni Nam są tacy którzy podejmuja wyzwania, mówią otwarcie i nie próbuja naciągnąć "głupiego" klienta na kasę.
W miare możliwości proszę wpisywać jakieś kontakty oraz jakie marki naprawiają.
Proszę wpisywać także wszelkie punkty gdzie sprzedają części nowe i używane do naszych śmigieł, np. używane opony
Mój samochód:: BMW
Wysłany: 9 Marzec 06, 03:41
Jeśli ktoś jest z okolic Gliwic to znam kolesi z Pyskowic. Specjalizują się głównie 3 od lat. Moi kumple tam zawsze jeźdząi, mają dobre opinie. W dodatku sam miałem mały problem i wykluczyli wadę i błędy z pracy silnika (problem w inst.gaz, szarpał przy ruszaniu ). Posiadają równiesz części używane. Znam tylko telefon 0603127304.
polecam :
tłumikarzy na ul. Robotniczej 9 ( chyba) jadąc od świebodzkiego przed zjazdem w dól na pl. Strzegomski skrecamy w prawo w polna drogę a tam juz prosto
prowadzi starszy jegomośc z synem , solidni i nie drodzy, naprawiają wszystko, maja kanał i 2 podnośniki, nie sprzedaja tuningowych gadżetów
ale pozwalają wejśc do kanału i samemu podłubać i kasy za to nie chcą
Gazownicy na Sikorskiego na przeciwko autokomisu, wjeżdża sie przez brame na wprost,
juz raz na forum poleciłem fachowcy i nie drodzy
Na ulicy Terenowej naprzeciw dawnej chemii przy ulicy buforowej jest chyba
najlepszy elektryk/elektro-mechanik we wrocku
A kawałeczek dalej maja bardzo tanio szyby np do E30tki za przednia płaciłem
160zł z montazem (szkło zielone) natomiast biała/przezroczysta z montazem kosztuje
chyba 140zł wiec całkiem promocyjnie , fajny warsztat i dosc szybka obsługa
Od kilku lat leczę swoje BETI w BMW STANDO - Wrocław, może nie jest najtaniej ale nie o to przecierz chodzi. Radzą sobie nieźle z każdym problemem ( elktryka mechanika itd. ). Zostawiam im BETI i nie martwię się że coś urwą albo o czymś zapomną - pełne zaufanie. Kto raz spróbuje będzie wiedział o czym mówię.
Pozdro !
_________________ Pablo 520
Było E21-318i/E34-520i/E34-520iA/E39-523i Jest E39-530D
W Jetroniku(opolska) za 300zł jest pełna diagnostyka wszystkiego
W Cetroniku(zerniki wrocławskie) nie wiem ile kosztuje ale fachowcy typowo od elektroniki
W B&W(armii krajowej) z tego co pamietam to zwykle podpiecie pod komputer 70zł
ALUFELGI SERWIS
Najlepszy zakład regeneracji felg aluminiowych na Śląsku.
Felgi robią na błysk. SUPER! Fachowcy pełną gębą.
Można u nich kupić nowe jak i używane felgi w naprawdę dobrych cenach. Oponki również
Katowice, ul. Twarda 7
tel. (032) 252-44-76
kom. 0505-207-439
Zaklad zajmujacy sie blacharka , maja rame do naciagania aut i inne bajery . Sa naprawde godni polecenia w swoich fachu , zajmuja sie rowniez jakas mechanika chodz nie jestem pewny , maja rowniez podpisana umowe z lakiernikiem ktory swietnie maluje auta .
polecam tłumikarza z Trzebnickiej(teren gazowni) gość ma naprawde fach w ręku
gosc ma fach w reku,ale wyciete katalizatory zostawia w kanale,jak mu sie nic nie powie hehe
no ale to normalne,ze kazdy musi z czegos zyc
a jezeli chodzi o elektryke,to w sumie od jakiegos czasu nie zajmuje sie tym,ale w miare mozliwosci i wolnego czasu moge pomoc 504-690-204 (tylko prosze bez sms'ow)
kiedys mialem warsztat z beju78 i teraz ponownie planujemy otworzyc (jak dobrze biznesy beda szly),takze moze za kilka miesiecy mozna bedzie u nas zrobic prawie wszystko i zawsze bedzie mozna sie dogadac,bo ja tam pazerny nie jestem
Bob napisał/a:
Jetronik ul. Opolska 159
moge sie mylic ale cena to chyba ok 300zł.
znam chlopakow juz ladne kilka lat (z czasow rajdow) i moge powiedziec jedno; zadnych kompromisow,tzn albo decydujesz sie na wymiane uszkodzonej czesci,albo Cie wysmieja (jezeli cos mialbys uszkodzone)
profesjonalisci w kazdym badz razie
beju78 pracowal u nich jakis czas (dokladniej w holandii skladal auta marki SAKER CARS http://www.saker.co.nz/ do wyscigow na torach http://www.sakermotorsport.nl/modellen.html ) i powie to samo
w koncu JETRONIC (STAJNIA RAJDOWA G4) serwisuje miedzy innymi auta Kuzaja,czy Kuchara (nie wiem,czy jeszce w tej chwili,bo juz nie robie w rajdowni)
i jako jedyni na dolnym slasku maja hamownie na 4 kola i jedyni w polsce homologacje na regeneracje amortyzatorow typu PROFLEX
w Gorzowie dokładnie na przeciwko GOFINU jest fachowiec robi tylko BMW. Polecam tylko....tani niespecjalnie.Następny jak się "leci na Baczynę na lewo przed wiochą jeszcze.
To w sumie nie warsztat ale jakby ktos potrzebował częsci w dosc przystepnych cenach
to moze smiało tam podjechac (pewnie nie wszystko jest super tanio ale wiekszosc)
dzisiaj kupowałem dla Luk@sa sprzegiełko do jego bumy i powiem tak dzwonił wczesniej
do auto-zatoki i za kpl sprzegło Sachsa usłyszał cene chyba 680zł no to tanio to nie bylo
A ja mialem dzisiaj chwile czasu i podjechałem wlasnie na ślężną i pytam za ile takie cus
moge kupic a tu niespodzianka bo 520zł wiec jakby nie patrzec 160zł różnicy . Dla
porównania sprzegło Luka (troche gorszej jakosci niz sachs) mozna kupic za około 400zł .
Sklep wlasciwie nie specjalizuje sie w czesciach do BMW ale nie ma najmniejszego
problemu z zamówieniem częsci ktora jest do odebrania albo w tym samym dniu albo
nastepnego rano Jakby ktos tam chciał cos kupowac to mozecie sie powołac
na mnie (tzn mowcie ze znalezliscie ta reklame na wrocławskim forum BMW) sprzedawca
powinien wiedziec o co chodzi .
Zreszta postaram sie podjechac tam i porozmawiac zeby na hasełko MAXBIMMER byly
dobre ceny dla Beemkowiczów w zamian za promocje sklepu na forum
AUTO CZĘŚCI "NA ŚLĘŻNEJ"
K.M. KACZOROWSCY
Wrocław ul.Ślężna 185
tel/fax 337-13-02
czynne
pn-pt 8:30 -17:00
sobota 9:00-14:00
Mój samochód:: BMW 7 (E38) + suprise silnika
Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 368 Skąd: Wrocław-Fabryczna
Wysłany: 14 Maj 06, 17:22
Naprawią wszystko co tylko możliwe. Specjalizują się w OPLU ale gość ma pojęcie o naprawach.
http://www.jgautoserwis.pl/jg/ ul.Karkonoska 39
Wroclaw 53-015
takie pytanie mam odnośnie tych kolesi z prusic.to są ci obok tego antykwariatu, czy ci inni?? Bo jak jeździłem do Lubina na giełde to pamietam ze są co najmniej 2 stoiska z częściami tylko do BMW i sprzedają tam ludzie z Prusic
Mój samochód:: BMW 7 (E38) + suprise silnika
Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 368 Skąd: Wrocław-Fabryczna
Wysłany: 14 Maj 06, 19:35
Ja bym zrobił małą poprawkę że od E36 na od E32.
Kontakt części Prusice: 1)888 - 963 -159 lub 888 - 628 - 881 (Prusice oraz magazyn Wrocław boczna Sułowskiej)
Dużo od E38 i E39 i nowsze
2)609-18-38-22 lub 880-23-7720
3)604-38-16-74 lub 692-08-15-06
4)604-213-815 (dużo częsci od E32)
Co do giełdy w Lubiniu ... myślę że lepiej jednak zadzownić i zapytać o konkretną część tym bardziej że można się z nimi umówić we wrocławiu (w okolicach STANDO - Żmigrodzka).
Te pkt z numerami telefonu to oczywiście inni ludzie , jak u jednych nie będzi dzownic do drugich.
Mój samochód:: bmw e36 318 tds kombi
Wiek: 29 Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 769 Skąd: WROCLAW/ RADWANICE
Wysłany: 22 Wrzesień 06, 17:40
a ja polecam jetronik i tylko jetronik bo wiedza co boli twoje auto moje sprawdzili przed zakupem i jak na razie odpukac jazda jest czysta przyjemnoscia i sprawdza faktyczny stan licznika
Wysłany: 13 Listopad 06, 09:00
Ja polecam tłumikarzy z ulicy Długopolskiej (boczna Borowskiej). Ojciec poprzednimi autami zawsze tam jeździł i nawet raz ich odwiedziłem swoją znają się na robocie
Witam
Nie chcę zakładać nowego wątku więc tutaj się spytam was, czy znacie jakiś speców od wymiany amroków na północ od Odry? Muszę u siebie przód wymienić a nie wiem gdzie. Może na rakowej, może gdzieś na Długołękę ???
Pozdr.
jak ktos mieszka w świdnicy to znam sklepik z tanimi częściami. co prawda czeka się na części około 2-3 dni, ale o połowę taniej niz u konkurencji. sklep znajduje się na ul.westerplatte w sklepie meblowym, na przeciwko stacji benzynowej dla karetek. (na łuku koło szpitala).
Ja już od trzech lat serwisuje się w BMW broszko i nie narzekam.
Oczywiście nie jest to Stando - serwis typu ,,fire and forget" i tak też nie wygląda, ale robią fachowo. Wymieniałem tak chłodnice klimatyzacji, tuleje wahaczy,pare osłon z dołu i roczne przeglady tam robie. Oczywiście jak wymieniałem amorki to chcieli z wszystkim dodatkami to od razu robić co świadczy o dobrym zmyśle biznesowym, ale i o dbałości o samochód (wymieniłem same amory w - Garaż J.Klauzer 602620279, ojciec z synem, części niezbyt drogie, robocizna też - 60PLN za wymianę jednego, przód lub tył). Płyny, oleje itd. leją też zawsze dobre. W tym lub zeszlym tygodniu BMW broszko mieli się przeprowadzić, ale nie znam jeszcze nowego adresu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum