Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Z nawiewow wieje tylko zimne powietrze E36- gdzie przyczyna?
Autor Wiadomość
Maras1122 

Mój samochód:: BMW:był Compact E36 316i. Jest sedan E36 320i
Wysłany: 19 Grudzień 09, 20:47   Z nawiewow wieje tylko zimne powietrze E36- gdzie przyczyna?

Witam ,sytuacja ma miejsce w sedanie E36,w lecie wymienialem w nagrzewnicy chlodniczke ,bo stara ciekla, oraz chlodnice i popelnilem mega blad poniewaz, aby sprawdzic szczelnosc zalalem ja woda i o tym zapomnialem . :( Przypomnialem sobie po pierwszych dwoch dniach mrozu :twisted: . Roznymi sposobami chlodnice uratowalem pompe wody tez tylko wieje mi zimne powietrze wewnatrz. Weze przy elektrozaworze sa miekkie wiec lodu nie ma,pozostale tez bez lodu.Zalalem uklad plynem i odpowietrzylem.Autem przejechalem dzisiaj 30km i nic sie nie zmienilo temp. silnika w polowie ,a powietrze jak w lodowce. Czy moze zamarzla mi ta mala chlodniczka wewnatrz ,czy moze po jej wymianie powinienem odpowietrzyc uklad ogrzewania?? I jeszcze jedno pytanie odpowietrzajac chlodnice odpowietrza sie tez uklad nagrzewnicy i nawiewow wnetrza ,czy moze jes jakies osobne odpowietrzenie -jesli tak to jakie? z gory dziekuje za pomoc.

Nazar 
Nazar

Mój samochód:: Bmw E36 325tds
Wysłany: 20 Grudzień 09, 10:42   

Hejka.Ja niewiem jak miales poprzednio ale ja i moj kumpel w E36 mamy tak ze przez nawiewy leci chlodne powietrze ale jak puszcze na szyby badz nawiew na podloge to leci gorace.Sam sie wystraszylem kiedys (po zakupie) ze cos niechalo z ogrzewaniem jest ale po przekreceniu w inne polozenie juz jest ok. Tymbardziej uspokoil mnie fakt ze kolega w benzynie tez tak ma. Moze ma tak byc a moze niema....hmmm Jak co to poprawcie mnie koledzy z kadry BMW:) Pozdrawiam

Maras1122 

Mój samochód:: BMW:był Compact E36 316i. Jest sedan E36 320i
Wysłany: 20 Grudzień 09, 12:24   

U mnie na roznych ustawieniach nawiewow ,wieje tylko zimne powietrze... :roll:

Nem 

Mój samochód:: e36 325i Sedan
Wysłany: 20 Grudzień 09, 12:36   

Nazar to rozwiaze twoj problem. Jak popatrzysz na przelacznik nawiewu to pozycja w ktorej wieje tylko na kabine jest otoczona niebieskim kolorem :p Ja tez mialem ten problem pare dni temu.

Maras z tego co wiem to odpowietrza sie tylko zapomoca tej srobki przy chlodnicy bo tez mam maly problem mimo ze silnik jest nagrzany musze zrobic paaare dobrych kilometrow aby odczuc cieplo w kabinie, ktore i tak niejest mocne. Natomiast pare dni temu gdy sie slizgalem po parkingu czyli niskie biegi wyzsze obroty w kabinie zrobila sie poprostu sauna

Gdyby Bog wolal naped na przod chodzilibysmy na rekach.

kaspri84 
Klubowicz

Mój samochód:: bmw E32 AC.S
Wysłany: 20 Grudzień 09, 13:18   

A moje zdanie takie ze W nagrzewnicy byla woda i sie ostala mimo wymiany na plyn. Postaraj sie pokatowac autko zeby termostat puscil duzy obieg,jak to nic nie da to wylacz grzanie i niech pochodzi autko na zimnym wianiu,potem odkrec grzanie,moze jakos sie nagrzewnica odblokuje

U mnie ostatnio tez grzanie dopiero po pol godzinie zalapalo.Myslalem ze oszaleje,nagle poczalem taki specyficzny swad i wszystko zaczelo dzialac jak nalezy

hugo1986 

Mój samochód:: bmw e39 520d
Wysłany: 21 Grudzień 09, 20:53   

spróbuj jeszcze raz odpowietrzyć ustaw nawiew na ciepłe powietrze włącz dmuchawę i spróbuj jeszcze raz odpowietrzyć może pomoże powodzenia

szakal80 

Mój samochód:: e30 316i/e36 320i
Wysłany: 22 Grudzień 09, 10:50   

czesc tez jestem za tym zebys sprobowal odpowietzryc autko jeszcze raz koniecznie na wlaczonym ogrzewaniu nie poddawaj sie szybko moze to chwile potrwac,u mnie w kazdej pozycij leci cieple powietrze chociaz z tego co wiem jak jest wersja bez klimy to z wlotow "na twarz"leci tylko zimne powietrze.Ostatnio zmienialem plyn u siebie i odpowierzenie zajelo mi prawie2,5h.Mysle ze jakos pomoglem i w blad nie wprowadzilem,jezeli tak prosze mnie poprawic,napisalem to co wiem z wlasnego doswiadczenia pozdrawiam i zycze powodzenia.

mat 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: m50tub25 e34touring
Wysłany: 22 Grudzień 09, 12:08   

podłącze się pod temat. Z tyłu leci mi zimne powietrze na tylną kanapę co ztym fantem zrobić wkurzające ;/

adm87 

Mój samochód:: [E39] BMW 520i
Wysłany: 22 Grudzień 09, 20:48   

I ja mam podobny problem co mat,
ogrzewanie z przodu działa idealnie, lecz na tylną kanapę tylko i wyłącznie zimne...

nie mam pojecia zielonego co sie dzieje?
prosze o pomoc!

NiCKOS 

Mój samochód:: BMW E36 316 M43
Wysłany: 25 Grudzień 09, 13:11   

odpowietrzaj to auto na górce żeby przód stał wyżej bo prawdopodobnie źle jest odpowietrzony odpal samochód odkręć korek od chłodnicy i odpowietrznik i lej tak długo płyn aż przestaną bańki lecieć z odpowietrznika potem zakręć odpowietrznik i korek. przejedź się aż termostat się otworzy i powinno byc dobrze . chyba że mróz wyrządził powazniejsze szkody bo woda jak zamarza rozszerza się 3 krotnie niestety nie wiem jaki mróż w polsce bo jestem poza granicami kraju pozdrawiam :)

Odpowiedz do tematu