Mój samochód:: opel corsa c 1.0/ ford ka 1.3 / 320d touring
Wiek: 22 Dołączył: 27 Sty 2007 Posty: 195 Skąd: malopolska
Wysłany: 31 Marzec 07, 19:38
ja polecam wszystko co jest sygnowane znakiem firmy turtle. jakikolwiek środek kupowalem to zawsze byl najlepszy. Nadaje mocny połysk, bardzo łatwo sie ściera można kupić przez internet.
Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 26 Styczeń 09, 00:34
Kolego powiem ci tak zadnej pasty tempo nie używaj no chyba ze chcesz żeby ładnie wyglądał w momencie sprzedaży. Jezeli masz dobra polerkę i umiejętności możesz użyć farekli ale ja polecił bym mleczko do polerowania o nazwie SONAX w takim czerwonym pojemniku ( mleczko najlepiej w kolorze różowym, ja takie używam ). SONAX ma ta zaletę ze daje rade przy polerowaniu ręcznym ale lepszy efekt daje w momencie kiedy używasz do tego choćby najzwyklejszej wiertarki ( z regulacja obrotów ) i gąbki polerskiej za ok 20zl. Użyj tego preparatu a efekt i zadowolenie będziesz miał gwarantowane. Co do past koloryzujących to sobie odpuść bo to g... daje. Jeżeli masz jakieś ryski i bardzo chciałbyś się ich pozbyć to wpadaj do mnie, wytłumaczę ci co i jak.
_________________ BMW 735iA E32 1991r i BMW 735iA E32 1992r bez LPG
Pozdrawiam
Farecla jest calkiem niezla.
Dobra na spolerowanie rys jest tez pasta robiona przez firme PPG o nazwie Pate P5.Chociaz dawno juz jej nigdzie nie widzialem.
Pozatym jej cena byla dosc wysoka.
TEMPO radze uzywac tylko recznie.
Kiedys chcialem sobie polepszyc i przepolerowalem sobie auto maszynowo uzywajac TEMPO.Tak mi zachlapalo plastiki i uszczelki,
ze mialem pozniej problemy z usunieciem tego cholerstwa.Przy polerowaniu maszynowym to normalka ze zachlapie,ale kazda normalna paste mozna latwo domyc.TEMPO niestety nie.
Najlepiej jest uzyc jakiegos mleczka,jezeli lakier nie jest mocno zmatowialy.
Chocby nawet SONAXA ,o ktorym pisal Predator
Mleczka SONAXA co prawda nie uzywalem ale uzywalem innych kosmetykow tej firmy i chwale ja sobie.SONAX robi jakosciowo dobre produkty i ma dobra marke.
Ceny tez nie sa jakies z kosmosu wziete.
Mój samochód:: BMW E-39 530D M-Pakiet
Wysłany: 15 Marzec 09, 09:50
Witam! ja polecam tak jak koledzy powyzej mowia FARECLA G3 to najlepsza pasta polerska jak niemasz polerki wez wiertarke z mozliwoscia regulacji obrotow ustaw max 1600obr kup gąbke do polerki mozesz kupic w kazdej mieszalini farb potem wiadro z woda i jedziesz z koksem niedoprowadzaj tylko zeby wyschla gabka caly czas na mokro polerowanie po wszystkim splukaj i Tempo lub turtle wax recznie i bedzie sie sklic jak lusterko jak masz wiksze rysy gdzies czy cytrynke to zbierz to paierkiem wodnym 2000tys przed polerowaniem farecla past to co zmatowisz spowrotem przywruci polysk.ja tak robie caly czas najlepszy sposob.pozdr.
poważnie? Ja używałem 3lata pasty 3M,ale z M3 się nie spotkałem. Jak to wygląda? Farecla jest ok.,gold car też robi niezłą,chociaż nie wiem czy jeszcze produkują.
Mój samochód:: BMW E46 Coupe
Wysłany: 23 Marzec 09, 13:41
Seba, ja jadę 30.03 do znajomego zakładu(basja) zajmującego się takimi tematami, w oparciu o preparaty SOnax. Jak wróce, to wkleję zdjęcia i opiszę wrażenia, ceny itp.
Wiem, że we Wroclove, jest filia Diamentowej ochrony lakieru ( Jewelutra czy jakoś tak ), ale ceny mają tam spore- aczkolwiek efekt miażdzy
_________________ Ta łopateczka, i to kopnięcie...to jest coś niesamowitego...
R6
Ostatnio zmieniony przez Spike90 23 Marzec 09, 13:42, w całości zmieniany 1 raz
Ja też potrzebuje polereczkę zrobić - mam kolesia, ale on chce 650zł wraz z czyszczeniem wnętrza, skór wykręca wszystko. Ale mi chodzi tylko o sam lakierek w rozsądnej cenie
Ja robiłem polerkę maszyną z dokładnym myciem po wszystkim za 300zł,ale bez prania tapicerki tylko zwykłe odkurzanie. Małe autko 250zł. Jeśli uda mi sie coś otworzyć własnego teraz to myślę,że cena będzie taka jak podałem.
A gdzieś we Wrocku - ktoś poleci, gdzie sam robił? Jest koleś na allegro i on chce 350zł, samochód na 8 godzin się zostawia... tylko wiecie, nie chcę spieprzyć lakieru dlatego pytam sam bym przepolerował, ale jednak boję się trochę, żeby szkód nie narobić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum