Mój samochód:: BMW E36 325i
Wiek: 26 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 120 Skąd: Kobyla Góra
Wysłany: 25 Kwiecień 09, 16:24 Urwany most e36 325 coupe
Witam!
Drodzy użytkownicy e36 z większymi silnikami
Polecam sprawdzić stan gum amortyzujących trawers mostu,żeby nie spotkało was to co mnie :/
Auto mam od 4 miesięcy, jest to moje trzecie BMW, ale z takim czymś się jeszcze nie spotkałem...
Ostre ruszanie ze świateł i jakiś stukot w tylnym zawieszeniu, coś zaczęło piszczeć.
Po szybkich oględzinach okazało się, że gumy trawersu dawno już straciły swoje właściwości i most stracił amortyzację.Po jakimś czasie spowodowało to oberwanie mocowań mostu w ramie, najpierw puściły tylne, potem przednie.
Gdybym dołożył na następnych światłach most razem z tylnym zawieszeniem wyskoczyłby pod tylnym zderzakiem :/
Mój samochód:: BMW E36 325i
Wiek: 26 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 120 Skąd: Kobyla Góra
Wysłany: 27 Kwiecień 09, 16:36
Zmiana tych gum to groszowa sprawa.
Gdybym miał wybierać to wolałbym je tylko wymienić niż naprawiać skutki ich nie wymienienia na czas :/
450zł to koszt wyspawania mocowań trawersu wału który odleciał od ramy :/
Pozdrawiam!
w mojej poprzedniej e36 320 rwały sie mocowania dyfra razem z czescia budy... wiec znam temat, wtedy to juz potrzebna jest dobra wizja spawalnicza, musiałem wspawac duza tuleje która była na wylot i konczyla sie pd kanapa, tak to jest jesli ktos nie wymienia amoryzacji mostu. pozdrawiam i polecam co jakis czas sprwadzac.
_________________ BMW e36 touring 325TDS by DYNOSOFT
iiii e32 730iA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum