znalazłam ofertę promocyjną na navi - Lark FreeBird 35.4 (275 zł), opinie ma dość dobre jeśli chodzi o sprzęt, ale użytkownicy narzekają na Mapamap w którą jest wyposażona, w sumie to nieduży problem ściągnąć z neta inna, ale słyszałam o kontroli przez policję certyfikatów na mapy, artykuł:
http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/924727.html
a przez to się zmieszałam, bo za oryginalną mapę musiałabym zapłacić drugie tyle, a zależy mi na niskiej cenie...
słyszałam o kontroli przez policję certyfikatów na mapy,
To jest jakas paranoja.
To juz policjantow obchodzi nawet to jaka mam mape w nawigacji?
Przeciez to nie ma zadnego wplywu na bezpieczenstwo na drodze.
A jezeli wykryja ze mam pirata to co?Z jakiego paragrafu zostane ukarany?
słyszałam o kontroli przez policję certyfikatów na mapy,
To jest jakas paranoja.
To juz policjantow obchodzi nawet to jaka mam mape w nawigacji?
Przeciez to nie ma zadnego wplywu na bezpieczenstwo na drodze.
A jezeli wykryja ze mam pirata to co?Z jakiego paragrafu zostane ukarany?
Cyt: z artykułu wyżej: Łódzka policja zapowiada ostre kontrole i surowe kary dla tych, którzy posługują się automapami nielegalnie ściągniętymi z Internetu. Za rozpowszechnianie i kupowanie pirackich kopii grozi nawet pięć lat więzienia.
Ta navi od razu jest odblokowana z tego co czytałam.
[ Dodano: 3 Luty 09, 21:36 ]
Kupię ją jednak, jest mi niezbędna do jeżdżenie po Warszawce.
Mój samochód:: opel corsa c 1.0/ ford ka 1.3 / 320d touring
Wiek: 22 Dołączył: 27 Sty 2007 Posty: 195 Skąd: malopolska
Wysłany: 4 Luty 09, 08:56
moj znajomy kupil niedawno tą nawigacje wgrał sobie pirackie mapy za calosc z przesyl;ka zaplacil ponizej 330 zl i chodzi mu lepiej od mojej (navigon 2110 max) za który zaplacilem ok 700 zł.
Ten Lark ma taki sam wyświetlacz, szybciej łapie zasięg, posiada dodatkowee funkcje typu mp3 i filmy. Ja za mapy musze placic po 100 euro
_________________ Jestem za, a nawet przeciw
Ostatnio zmieniony przez bmw316i 4 Luty 09, 08:57, w całości zmieniany 1 raz
Uważaj tylko jak będziesz jeździć,nie ufaj navi do końca,bo mnie już parę razy próbowała wcisnąć jak nie pod prąd to gdzieś gdzie nie ma drogi. Mam TomTom'a z aktualizacjami,31 państw. Zaskoczyło mnie to,że nawet w Norwegii ma drogi na każdym zadupiu.
lechu
Mój samochód:: bmw
Wysłany: 19 Marzec 09, 08:01
Świetnie że jest ten temat bo mam zamiar kupić właśnie Lark FreeBird 35.4 + mapa MapaMap Polski i szukałem opinii na jej temat .Widzę , że są pozytywne , więc nie pozostaje mi nic innego jak ją kupić .
Dzięki!
Ostatnio zmieniony przez lechu 19 Marzec 09, 08:02, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum