Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is - było; jest M52B25 ;)
Wiek: 25 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 369 Skąd: Wałbrzych i Wrocław
Wysłany: 22 Kwiecień 09, 22:28 Malowanie zacisków
Mam pytanie odnośnie malowania zacisków, zastanawiam się co da lepszy efekt malowanie proszkowe czy malowanie u lakiernika, gdzie pojawi się później rdza o ile się pojawi (wcześniej zaciski będą wypiaskowane i założone nowe elementy gumowe). Jeśli lepsze piaskowanie to jak zabezpieczyć powierzchnie po której przesuwa się tłok w zacisku bo ona nie może być pomalowana, założenie tłoka i gumki, która tam jest nie poskutkuje ponieważ zacisk pójdzie do pieca i gumka spłynie i zostanie na zacisku, może wyjąć tłok i czymś to zaślepić/zakleić to dziurę z gładką powierzchnią. Robił ktoś coś podobnego.
Wysłany: 22 Kwiecień 09, 22:37
Nie wiem nie robiłem tego, kasa nie ma tu nic do rzeczy, chciałbym to zrobić dobrze, profi, żeby miało ręce i nogi, nie wiem czy ja pomaluje tak dobrze jak lakiernik. Skłaniałbym się raczej to oddania zacisków w dobre ręce niż samemu nawet dobra farba do zacisków.
Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 22 Kwiecień 09, 22:42
Podepnę się pod temat z jednym pytaniem... Chce odświeżyć swoje zaciski i pomalować je na czarno (właśnie taką farbą jak Kosa dał link), tylko nie wiem czy czarny nie pogorszy wizerunku auta
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
nie pogorszy, czerwone, zolte, zielone zaciski kiedys byly OK,ale z wiekiem czlowiek madrzeje wedlug mnie jest to nie potrzebne, mozna oczyscic odmalowac na czarno i bedzie git
Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 22 Kwiecień 09, 22:47
Kosa napisał/a:
nie pogorszy, czerwone, zolte, zielone zaciski kiedys byly OK,ale z wiekiem czlowiek madrzeje wedlug mnie jest to nie potrzebne, mozna oczyscic odmalowac na czarno i bedzie git
Dokładnie ! Czerwone, żółte, zielone itd. odpadają bo nie uważam tego za sposób na polepszenie wizerunku auta (no ok chyba, że miał bym Porsche czy coś tego typu)...
Każdy inny kolor poza czarnym mi nie pasuje Więc zrobię je na czarno jak tylko czas pozwoli
Dzięki
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
Wysłany: 22 Kwiecień 09, 23:12
Jak wolisz, ja tam będę inny zestaw hamulcowy montował, więc autem jeżdżę i narazie badam temat Chyba jednak zdecyduje się na proszkowanie, jak zrobię to wrzucę fotki w swoim wątku - samochodowym, najpierw samych zacisków a później jak to wygląda na feldze.
Po wybadaniu tematu, wypiaskowałem i wyporszkowałem zaciski, oto efekt, za 80 zł - tyle samo kosztuje lakier, a mniej roboty, nie tracę czasu na to, a efekt myślę, że lepszy. Rzecz jasna do zacisków idą wszystkie nowe elementy gumowe. Powie mi ktoś co oznacza liczba "25" na zaciskach, bo 57 to średnica tłoczka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum