Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Dlaczego tak jest , skąd te zachwania ?
Autor Wiadomość
Pershing 
Motorniczy

Mój samochód:: Honda CB 750 SF , BMW R1150GS
Wysłany: 26 Kwiecień 07, 22:10   Dlaczego tak jest , skąd te zachwania ?

Dla odmiany coś z życia Wrocławskiego motocyklisty. dziś jadę na dwóch kółkach ulicą trzebnicką w stronę pl. Wielkopolskiego , krzyżówka na wysokości ulicy Dębickiego , zielone światło , prędkość ok. 55 km/h. Wjeżdzam na skrzyżowanie z ulicy Dębickiego wyjeżdża facet Toyotą Starlet , zatrzymał się , popatrzył , byłem ok 15m od niego i miałem zielone , jechałem drogą główną , więc chcąc niechcąc miałem pierwszeństwo. Pan w Toyocie popatrzył w moją stronę , musiał mnie widzieć , jechałem oczywiście z zapalonym światłem mijania i co zrobił ? WYJECHAŁ MI PROSTO POD KOŁO !!!!!!!! Ratując się położyłem motocykl na boku , poobijałem się zdrowo , połamałem lusterko i kierunkowskazy. Dwóch przechodniów pomogło mi się pozbierać z jezdni , a facet w samochodzie ?? POPROSTU ODJECHAŁ !!! Mówią , że to motocykliści mają nie pokolei w głowach , ale widzę , że chyba jest odwrotnie , jak długo w Polsce MATOLSTWO będzie dostawać prawo jazdy i wsiadać za kółko , tak długo powiedzenie , że
jazda na motorze jest bardzo niebezpieczna będzie znajdować zastosowanie. Po dzisiejszym zdarzeniu , jestem za nowymi przepisami (badania , testy psychotechniczne , rozmowy z psychologami) może takie zaostrzenia , wyeliminują chociaż część idiotów dostających prawo jazdy. Teraz w okresie kiedy robi się ciepło , dużo jednośladów wyjeżdza na drogi , ilu z nich dożyje końca sezonu ? I czy aby z własnej głupoty ?
Kierowco żyj bez winy
Twoje pierwsze wymuszenie
może być moim ostatnim.

maltarn 
Przyjaciel Klubu
... młody ...

Mój samochód:: będzie to BMW
Wysłany: 26 Kwiecień 07, 22:59   

odnoszę podobne wrażenia przemieszczając się jednośladem :roll:

Mordulec 
Klubowicz
z chińskiej bajki

Mój samochód:: E30
Wysłany: 26 Kwiecień 07, 23:06   

Dziwna sprawa , nie mam pojecia co lezy u podstaw takich zachowan ze strony kierowców
aut , nawet głupie przepuszczenie motoru miedzy autami w korku czesto zdarza sie tak
ze mimo iz pas jezdni jest szeroki to pajace stojacy na sasiednich pasach na czerwonym
specjalnie zajezdzaja droge uniemozliwiajac motorkowi przejechanie pomiedzy nimi zeby
ustawił sie na poczatku kolejki na skrzyzowaniu , ogolnie parodia i pewnie sporo czasu
musi upłynac zanim to sie zmieni i co niektórzy pomysla ze nie sa sami na drodze
a podstawową zasadą jest nie utrudnianie jazdy innym .

scraby81 
Boska Moc Wolności

Mój samochód:: Renault Laguna kombi....
Wysłany: 27 Kwiecień 07, 06:53   

Sa chamy na drodze i to wszedzie.... co dzien sie z tym spotykamy..... :D

dj_drops 
Przyjaciel Klubu
Bo Mogę Wszystko

Mój samochód:: E34 530i V8
Wysłany: 8 Czerwiec 07, 08:42   

Poprostu polska nie jest przyzwyczajona do motorów, osobiście nie jeżdże jednośladem ale znam parę osób które jeżdżą. Na zachodzie (bo nam najczęście bywam) motor jech chyba tak popularny jak auto - a u nas: motor to jakaś abstrakcja.

Przynajmniej to moje zdanie

Pershing 
Motorniczy

Wysłany: 9 Czerwiec 07, 14:33   

Nawet w polsce chyba powinniśmy się juz przyzwyczajać do widoku jednośladów na drogach. Z roku na rok jest ich coraz więcej , a chyba najwięcej u nas sprzedaje się nowych skuterów 50cm3. Benzyna drożeje , za te 4 tyś nie kupi dobrego samochodu , a tu 2,2 l na 100 , gwarancja i po korkach nie stoisz. Zdarza się i wśród kierowców jednośladów wielu stereotypowych "dawców" co to mają motor bo toto ma 3,5s do 100 a 200 po jakiś 6 -7 i poprostu jest czym zaszaleć , to kusi. Zachowanie wielu "katamarianiarzy" jest takie jak w 1 poście tego tematu. Fajnie by było , gdyby troche uważać na siebie nawzajem , taki sam post umieściłem na forum motocyklowym ZROBIłO BY SIE BEZPIECZNIEJ

pozdro
Kierowco żyj bez winy
może być moim ostatnim.

Wojtek 

Mój samochód:: E36 coupe 181/9
Wysłany: 9 Czerwiec 07, 21:00   

trzeba było numery rejestracyjne zapamiętać, i gdybyś przypadkiem go odnalazł to jakimś gwoździem napisać mu na masce co sądzisz o jego zachowaniu na drodze

BatonMW 

Mój samochód:: e34 525
Wysłany: 7 Październik 07, 15:06   

Dodam:jak bedziesz chcial wyprzedzic golfa z czarnymi szybami rob to bez kierunkow i szybko,kolesie potrafia zajezdzac droge-do nich jeszcze nie dotarlo ze ktos moze miec lepsze przyspieszenie.

SEBEK73 

Mój samochód:: E39
Wysłany: 1 Czerwiec 09, 23:55   

następnym razem wal w dziada będziesz miał za co wyremontować motor a tak położyłeś maszynę na bok i remont z własnej kieszeni może powiesz że zgłupiałem ale szczerze mówiąc ja tak robię pozdrawiam :twisted:

Predator 
Predator

Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 2 Czerwiec 09, 02:16   

SEBEK73 napisał/a:
następnym razem wal w dziada będziesz miał za co wyremontować motor a tak położyłeś maszynę na bok i remont z własnej kieszeni może powiesz że zgłupiałem ale szczerze mówiąc ja tak robię pozdrawiam :twisted:

Chciałbym cie zobaczyć w takiej akcji, wiesz ja tez jeździłem trochę jednośladem ( nie jakąś pierdziawą jakich pełno na ulicach ) i szczerze mówiąc myślę ze pi... głupoty. No chyba ze jeździsz chińskim skuterem to wtedy bez obaw można walić w bok auta nawet na pełnej piź..... i wtedy jedyne niebezpieczeństwo jakie może cie spotkać to WP@%IER$&DOL od gościa któremu skasowałeś auto ( ja bym chyba nie wytrzymał ).

Zobacz moje auta http://www.forum.maxbimme...-e32-vt9420.htm

POMOC DROGOWA 24h 604 478 587

CZĘŚCI DO E34 525tds

Pershing 
Motorniczy

Wysłany: 2 Czerwiec 09, 06:53   

Walić celowo w auto :lol: no kamikadze , boski wiatr , troche mi to szpitalem pachnie. Motoru po takim wyczynie remontować raczej juz nie ma po co. Predator ,nie wsiadaj na skuter , składanie gnatów do kupy to nic przyjemnego.
Kierowco żyj bez winy
może być moim ostatnim.

Predator 
Predator

Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 2 Czerwiec 09, 11:23   

Pershing napisał/a:
Predator ,nie wsiadaj na skuter , składanie gnatów do kupy to nic przyjemnego.

Pershing ja bym na skuter nie wsiadł nawet za pieniądze, o waleniu w cokolwiek nie ma mowy, jeżdżę na rożnych sprzętach od 8 roku życia ( czyli już 17 lat), ostatnio miałem suzuki TL 1000 R ( 144 KM ) i jeszcze nigdy w żadne auto nie trafiłem ( no może raz rowerem w malucha ale to inna historia :mrgreen: ) bo wiem ze takie praktyki kończą się gorzej niż położenie sprzeta na asfalcie ( osobiście ratuje się do ostatniej chwili z racji twardości nawierzchni ). Kolega wypowiadający się wyżej o tym jak to on wali w auta jest mało poważny i widocznie jeszcze nie widział trupa ze zmielona czacha po takim dzwonku.

Tu jeszcze filmik idealnie pokazujący jak się to kończy http://www.youtube.com/watch?v=Y_fadgf1bFM ( a to chyba tylko 50km/h było )

Zobacz moje auta http://www.forum.maxbimme...-e32-vt9420.htm

POMOC DROGOWA 24h 604 478 587

CZĘŚCI DO E34 525tds
Ostatnio zmieniony przez Predator 2 Czerwiec 09, 11:33, w całości zmieniany 1 raz  

Pershing 
Motorniczy

Wysłany: 2 Czerwiec 09, 11:41   

Właśnie zdziwiło mnie mocno to walenie w samochód skuterem ( czy czymś innym) z własnej nieprzymuszonej woli. Nigdy bym sie na to nie zdobył wiedząc , że zrobię sobie krzywde :mrgreen:
Kierowco żyj bez winy
może być moim ostatnim.

mat 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: m50tub25 e34touring
Wysłany: 2 Czerwiec 09, 22:15   

trzeba by było mieć nie po kolei w głowie ,żeby walić w samochód, motor to nie zabawka i nie powinno się tak igrać a gościa pewnie byś gonił gdybyś mógł. Wiesz ja miałem podobną sytuację i wiem ,że numerów czasem się porostu nie pamięta niestety..reakcjha na szok.. szok..

AWV 

Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 3 Czerwiec 09, 00:51   

Najgorsze jest to, że zazwyczaj po takim czymś (jak przypadek opisany wyżej) kierowca auta albo zwiewa z miejsca wypadku czy nawet nie zauważa tego. Nie pojmuję takich ludzi - czy oni myślą że jak ktoś jedzie jednośladem to już nie ma praw albo jest gorszy od niego :evil:
Walenie motorem w auto ? Heh zdecydowanie nierozsądne.

woz 
Klubowicz
sweet sound of V8

Mój samochód:: e34 530 Touring
Wysłany: 4 Czerwiec 09, 07:51   

SEBEK73 napisał/a:

Nie no, przeciez mozna smialo zaryzykowac zlamania karku :P

bartez 

Mój samochód:: BMW E36 CABRIO 1.8i
Wysłany: 18 Czerwiec 09, 14:19   

ja widzialem 2 lata temu jak dostawca pizzy na skuterze mial spotkanie w taksowkarzem, ktory mu wymusil, w okolicahc rynku...skuter jechal moze 30 km/h nie wiecej po uderzeniu w bo przlecial przez szerokosc auta i jakies 2-3 dalej wyladowal...otwarte zlamanie nogi...krwawienie z uszu nosa i w ogole totalnie nieprzytomny koles...wiec nie wierze w takie kozaczenie WAL W BOK bedziesz mial za co wyremontowac motor...ja bym zapisal nr rejestracyjny jakiegos swiadka i na policje, bez dwoch zdan...nie chodzi o kase, ale zeby kolesiowi uswiadomic, ze nie ucieka sie z miejsca zdarzenia. pozdrawiam

Odpowiedz do tematu